Ψωρίαση: Συμπτώματα Και Θεραπεία

Εάν αντιμετωπίζετε τα ενοχλητικά και μερικές φορές σοβαρά σημάδια που δείχνουν ψωρίαση ή έκζεμα, έχω καλά νέα για εσάς σήμερα. Υπάρχουν φυσικές θεραπείες που λειτουργούν πραγματικά.

Ψωρίαση

Είχα και εγώ ψωρίαση πριν δύο χρόνια και προσπάθησα να καλύψω το πρόβλημα με διάφορα τρικ ή ακόμα και να μεγαλώσω τα μαλλιά μου περισσότερο. Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα και οι κρέμες με βοήθησαν με την φαγούρα, αλλά δεν μπόρεσαν να θεραπεύσουν την ασθένεια.

Ήξερα ότι υπήρχε λύση για να απαλλαγώ από αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα. Έπρεπε να κάνω την δική μου έρευνα και να μάθω πώς άλλοι άνθρωποι θεράπευσαν την ψωρίαση και μάλιστα με φυσικό τρόπο. Μετά από αρκετή έρευνα ανακάλυψα τι ακριβώς δουλεύει για την ψωρίαση και το έκζεμα και τώρα έχω απαλλαγεί εντελώς από αυτά.

Αφού το κατάφερα εγώ, σίγουρα μπορείτε και εσείς!

Τι Είναι η Ψωρίαση;

Επηρεάζει πάνω από 14 εκατομμύρια άτομα μόνο στην Ευρώπη. Προσβάλει εξίσου άνδρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά είναι πιο συχνή σε ενήλικες 25 έως 45 ετών. Μπορεί να εμφανιστεί σχεδόν απροειδοποίητα, αλλά συνήθως προσβάλει την υγεία μας μετά από καταστάσεις έντονης ψυχολογικής πίεσης ή άγχους.

Η ψωρίαση δεν είναι μεταδοτική και χαρακτηρίζεται ως αυτοάνοση κατάσταση. Είναι μια χρόνια φλεγμονώδης πάθηση, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα προσπαθώντας να προστατευτεί, επιτίθεται στα κύτταρα του σώματός προκαλώντας στο δέρμα (το μεγαλύτερο όργανο ) τη δημιουργία επιπλέον κυττάρων.      

Αιτίες Που Την Προκαλούν

Εκτός από τις πιο συχνές αιτίες που σχετίζονται με το άγχος και αναφέρουμε εδώ στο Crete2day.gr, υπάρχουν μερικές ακόμα που πρέπει να γνωρίζετε. Οι λιμώξεις, οι τροφικές αλλεργίες, η υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος, το κάπνισμα, τα φάρμακα, η χρήση αντιβιοτικών και οι ορμονικές αλλαγές, είναι μερικές από αυτές.

Σημαντικό ρόλο έχει και η γενετική προδιάθεση, η οποία μπορεί να ενεργοποιήσει μια ελάχιστα ελεγχόμενη φλεγμονώδη κατάσταση με εξάρσεις και προσωρινές υφέσεις της νόσου. Επίσης το 10% περίπου των ασθενών μπορεί να παρουσιάσει ψωριασική αρθρίτιδα, όπου οδηγεί σε διάβρωση και καταστροφή των αρθρώσεων.  

Διάφοροι περιβαλλοντικοί  παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ψωρίαση είναι:

 • Βλάβη ή φράξιμο του συκωτιού
 • Αλλεργική αντίδραση φαρμάκου
 • Έκθεση σε δύσκολες χημικές ουσίες ή βαρέα μέταλλα
 • Λοίμωξη (ιδιαίτερα η μυκητιακή όπως candida)
 • Παρενέργειες φαρμάκων
 • Χρήση στεροειδών φαρμάκων
 • Ηλιακό έγκαυμα
 • Λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού
 • Τραυματισμοί του δέρματος

Συμπτώματα

Υπάρχουν ορισμένα γενικά συμπτώματα της ψωρίασης που θα πρέπει να αναγνωρίζετε. Τα σημαντικότερα είναι τα εξής:

 1. Σκληρό δέρμα στα γόνατα, τους αγκώνες και το πάνω μέρος του σώματος. Συνήθως ροζέ με λευκές στρώσεις (πλάκα ψωρίασης).
 2. Σκληρά, χαραγμένα, αποχρωματισμένα νύχια στα πόδια και στα χέρια, που φαίνεται να διαχωρίζονται από το δέρμα (ψωρίαση των νυχιών).
 3. Κόκκινα, κηλιδωμένα μπαλώματα στο δέρμα με πύον, ειδικά στα χέρια ή στα πόδια (φλυκταινώδης ψωρίαση).
 4. Επικίνδυνη και οδυνηρή αρθρίτιδα, ιδιαίτερα μετά από ύπνο ή ανάπαυση (ψωριασική αρθρίτιδα.)
 5. Αυξημένη θερμοκρασία σώματος με οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα της ψωρίασης.

Εάν βιώνετε ένα ή περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα, μπορεί να έχετε ψωρίαση. Η επίσκεψη στον γιατρό σας πρέπει να είναι άμεση. Όσο πιο γρήγορα το διαχειριστείτε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες ώστε να αποτρέψετε μόνιμες ουλές ή ακόμα και να προλάβετε μια σοβαρή ηπατική νόσο.

Κλασικές Θεραπείες

Οι συνήθεις θεραπείες της ψωρίασης περιλαμβάνουν τοπικές επαλείψεις με συνταγογραφούμενες κρέμες, συστηματικές μεθόδους με χρήση συνταγογραφούμενων φαρμάκων από το στόμα και φωτοθεραπείες UVA με τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας.

Ωστόσο υπάρχουν και οι φυσικές θεραπείες, που αντιμετωπίζουν την αιτία της εμφάνισής της και μπορούν να σας βοηθήσουν να την ξεφορτωθείτε για πάντα. Κυρίως οι άντρες έχουν πάντα επιλογές.

Φυσικές Θεραπείες

Αν ταλαιπωρεί και εσάς η αντιαισθητική και ενοχλητική ψωρίαση και θέλετε να την αντιστρέψετε,  τότε ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια θεραπεία που να χρησιμοποιεί ολιστικές ή φυσικές μεθόδους. Αυτές οι μέθοδοι σταματούν τις αιτίες που την δημιουργούν και επιτρέπουν στο σώμα να θεραπεύεται από μέσα προς τα έξω. Υπάρχουν αρκετά κατάλληλα βότανα και φυσικές ουσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ψωρίαση γρήγορα και για πάντα.

Η σύγχρονη ιατρική δεν έχει μια ξεκάθαρη απάντηση για την ψωρίαση και την χαρακτηρίζει ανίατη. Προτείνει «να μάθεις να ζεις μαζί της» και να παίρνεις τα φάρμακά για να μειώνεται το πρόβλημα (προτείνουμε να διαβάσετε για το Menstrual Cup στην Ελλάδα).

Η ολιστική ιατρική έχει μια μεγάλη απάντηση επειδή αντιμετωπίζει πραγματικά την αιτία της νόσου, έτσι ώστε τα συμπτώματα να εξαφανίζονται για πάντα.

Η Καλύτερη Θεραπεία Για Την Ψωρίαση

Η ιδανική θεραπεία είναι αυτή που αναζητά το πρόβλημα και το λύνει εύκολα και για πάντα.

Η ολιστική θεραπεία για την ψωρίαση είναι αυτή που θα πετύχει τα καλύτερα και μόνιμα αποτελέσματα. Μπορεί να είναι εφικτή, όταν ο γιατρό σας κατανοήσει πλήρως την γενική κατάσταση του οργανισμού, το αμυντικό του σύστημα και να διακρίνει τα συμπτώματα που προκαλούνται.

Τότε θα εκτιμήσει όλους τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση της ψωρίασης. Έτσι θα εφαρμόσει την κατάλληλη φυσική θεραπεία που θα εξαλείψει τις αιτίες και τα συμπτώματα της με ασφάλεια, χωρίς πρόσθετες παρενέργειες.


 1. Psoriasis – Symptoms and causes – Mayo Clinic
 2. Psoriasis: Causes, Triggers, Treatment, and More – Healthline
 3. Psoriasis: Symptoms, Causes, Locations – National Psoriasis Foundation

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *