Θεραπεία Μυκήτων Στα Νύχια – Εκκαθάριση Μυκητιασικών Λοιμώξεων

Μύκητες Νυχιών

Οι μύκητες νυχιών παρουσιάζονται συνήθως σε άτομα που φορούν κλειστά παπούτσια ή μπότες επειδή παγιδεύουν υγρασία και ζεστασιά που προάγουν την ανάπτυξη των μυκήτων κάτω από τα νύχια σας. Ο ιατρικός όρος για αυτά τα προβλήματα είναι η ονυχομυκητίαση ή το tinea unguium, που σημαίνει «νόσος των νυχιών» στα Λατινικά.

Ένα άτομο μπορεί να έχει συμπτώματα αυτού του προβλήματος για μήνες προτού διαγνωστεί επειδή συχνά ξεκινά ως λευκό / κίτρινο σημείο κάτω από τα νύχια ή ως κίτρινες ραβδώσεις στην πλευρά του νυχιού προς την επιδερμίδα.

Ενώ πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ακούσει ποτέ για αυτήν την κατάσταση, είναι πραγματικά πολύ συχνό τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Χιλιάδες Έλληνες έχουν μολυνθεί με αυτήν την πάθηση ανά πάσα στιγμή. Ευτυχώς, υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για όσους πάσχουν από μύκητα των νυχιών που τους βοηθούν να επαναφέρουν τα νύχια τους στο να φαίνονται υγιείς και να αισθάνονται ξανά δυνατοί.

Η καλή κατάσταση των ποδιών μας είναι απαραίτητη για την ευημερία και τη δυνατότητά μας να περπατάμε, να εκτελούμε εργασίες και να συμμετέχουμε σε καθημερινές δραστηριότητες. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από διάφορες παθήσεις των κάτω άκρων, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε πόνο, δυσφορία, και πιθανές σοβαρές μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Η ενημερότητα και η προσεκτική παρατήρηση των πρώτων σημαδιών και συμπτωμάτων είναι κλειδί για την πρόληψη και την έγκαιρη θεραπεία αυτών των παθήσεων, εξασφαλίζοντας τη διατήρηση της υγείας και της ευελιξίας μας.

Η Χλωρίνη Θεραπεία Για Μύκητες Νυχιών

Ο μύκητας των νυχιών μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιμυκητιασικά φάρμακα, αλλά αυτά τα φάρμακα είναι ακριβά και δεν λειτουργούν πάντα.

Μία επιλογή θεραπείας είναι ένα χημικό διάλυμα που ονομάζεται διοξείδιο του χλωρίου (ClO2) το οποίο βρίσκεται σε λευκαντικά και οικιακά καθαριστικά όπως το υποχλωριώδες νάτριο (NaClO). Το ClO2 σκοτώνει τους μύκητες καταστρέφοντας τις κυτταρικές μεμβράνες τους. Αυτή η θεραπεία συχνά δεν σκοτώνει όλους τους οργανισμούς, επομένως μπορεί να απαιτούνται επαναλαμβανόμενες θεραπείες.

Παραδοσιακά, η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση αντιμυκητιασικών φαρμάκων και θεραπειών, όπως λεύκανση ή εφαρμογή λαδιού τσαγιού. Οι λεκέδες λεύκανσης είναι αποτελεσματικές στη θανάτωση των μυκήτων των νυχιών επειδή είναι αντιβακτηριακές και αντισηπτικές. Αλλά αυτή η μέθοδος έχει και τα μειονεκτήματά της – μπορεί να είναι δύσκολο να κρατήσετε τα βακτηρίδια μακριά από το νερό που χρησιμοποιείται για την εμβάπτιση των νυχιών σας και ενδέχεται να σχηματιστούν άσπρα σημεία στα νύχια σας μετά τη θεραπεία.

Το έλαιο τσαγιού δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το λευκαντικό, αλλά έχει κάποιες αντιμυκητιακές ιδιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Εάν έχετε πρόβλημα με τα πόδια ενός αθλητή, ενδέχεται να αρκεί μια μικρή ποσότητα ελαίου τσαγιού αναμεμειγμένη με αντιμυκητιακή σκόνη και να παραμείνει για 10 λεπτά.

Οι Μύκητες Των Νυχιών

Ο πιο συνηθισμένος τύπος μύκητα των νυχιών προκαλείται από έναν δερματοφύτη, έναν οργανισμό που ζει σε νεκρά κύτταρα του δέρματος. Ο μύκητας διαπερνά το νύχι μέσα από μικροσκοπικές ρωγμές στο νύχι και στη συνέχεια αρχίζει να αναπτύσσεται κάτω από την επιφάνεια της πλάκας των νυχιών.

Λόγω της πυκνής του συνέπειας, το λάδι και τα βακτήρια δεν μπορούν να το διεισδύσουν τόσο εύκολα όσο θα διεισδύσουν στο δέρμα. Αυτό καθιστά δυσκολότερο για τις ιατρικές θεραπείες να φτάσουν σε όλα τα μέρη της μυκητιασικής λοίμωξης. Μόλις ξέρετε τι τύπο μύκητα έχετε, υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι για τη θεραπεία της κατάστασής σας: από του στόματος φαρμακευτική αγωγή με αντιμυκητιασικά φάρμακα.

Τερβιναφίνη

Η τερβιναφίνη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων του δέρματος, των νυχιών και του τριχωτού της κεφαλής, όπως το πόδι του αθλητή, ο κνησμός του κνησμού και ο δακτύλιο. Ανήκει στην αντιμυκητιακή κατηγορία φαρμάκων της αζόλης. Λειτουργεί σκοτώνοντας ευαίσθητους μύκητες παρεμβαίνοντας στις κυτταρικές μεμβράνες τους.

Η τερβιναφίνη δεν λαμβάνεται συνήθως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, εκτός εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά ή επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα επειδή μπορεί να βλάψει ένα αναπτυσσόμενο μωρό.

Κυκλοπυρο-οξαμίνη

Η κυκλοπυροξαμίνη είναι μια οργανική χημική ουσία που προέρχεται από την κυκλοεξανόνη. Είναι ένα στερεό που είναι πολύ διαλυτό στο νερό. Χρησιμοποιείται στην κατασκευή διαφόρων χημικών, συμπεριλαμβανομένων ζιζανιοκτόνων και φαρμακευτικών προϊόντων. Η κυκλοπυροξαμίνη έχει επίσης ορισμένα οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, μπορεί να ανακουφίσει τα γαστρικά έλκη και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Η κυκλοπυροξαμίνη συντέθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1930 από τον Γερμανό χημικό Ernst Otto Beckmann, ο οποίος την ανακάλυψε ενώ έψαχνε αντιβιοτικά για την καταπολέμηση βακτηριακών λοιμώξεων.

Λοιμώξεις Του Νυχιού

Οι λοιμώξεις των νυχιών είναι συχνές και μπορεί να προκληθούν από πολλά πράγματα.

  • Για τη διάγνωση του προβλήματος, ο γιατρός σας μπορεί να πάρει ένα μικρό δείγμα δέρματος από τα νύχια για να κάνει μια καλλιέργεια και στη συνέχεια να εντοπίσει τον μύκητα.
  • Το Candida είναι ένας τύπος μαγιάς που μπορεί επίσης να προκαλέσει λοιμώξεις των νυχιών. Βρίσκεται συνήθως στο στόμα ή στα έντερα. Αυτός ο τύπος μαγιάς εξαπλώνεται στα νύχια όταν δεν αντιμετωπίζεται σωστά. Τα νύχια μπορεί να γίνουν παχιά, κίτρινα ή κυρτά. Το Candida είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες μυκητιασικών λοιμώξεων και μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιμυκητιασικά
  • Ορισμένοι τύποι φαρμάκων μπορεί επίσης να προκαλέσουν τη μόλυνση στα νύχια. Τα αντιβιοτικά, τα φάρμακα χημειοθεραπείας και τα αναισθητικά είναι όλα παραδείγματα φαρμάκων που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη λοιμώξεων των νυχιών.
  • Οίδημα ή ερυθρότητα γύρω από το δέρμα μπορεί να είναι σημάδι λοίμωξης των νυχιών. Προκαλείται όταν τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις των νυχιών εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και ταξιδεύουν στο δέρμα.

Η Μυκητιασική Λοίμωξη

Η μυκητιασική λοίμωξη μπορεί να προκαλέσει πυκνότητα και θρυμματισμό των νυχιών και κατ’ επέκταση προβλήματα με το περπάτημα και την εκτέλεση των καθημερινών σας εργασιών. Αυτή η λοίμωξη ξεκινά συχνά στο δέρμα που βρίσκεται κάτω από τα πόδια, αλλά μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος, όπως τα χέρια. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε τον μύκητα των νυχιών μόλις το παρατηρήσετε, διότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο σοβαρές λοιμώξεις.

Ο μύκητας των νυχιών μπορεί να προκληθεί από σαπούνια, απορρυπαντικά ή νερό βρύσης που περιέχει χλώριο ή σκληρές χημικές ουσίες που καταστρέφουν τον υγιή ιστό του δέρματος με την πάροδο του χρόνου.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *